Contact en organisatie
Projectleiding
Karin Wateler: 06 - 20 09 55 52. mail@veenenamstellandonstage.nl

De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Met Veen en Amstelland On Stage richten wij ons op vmbo-scholen en bedrijven in de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, De Ronde Venen, Uithoorn e.o.

Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.
VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later.

On Stage is geen 'speeddating' maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.

Voor bedrijven/beroepsbeoefenaren en matchmakers is deelname kosteloos.

De tijdsinvestering voor bedrijf/beroepsbeoefenaar is (ca. 20 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen (0,5 uur), Beroepenfeest (middag), afstemming met leerlingen over gemaakte afspraken (2 uur), programma Doe Dag voorbereiden (2 uur), Doe Dag (dag).

De tijdsinvestering voor een matchmaker is (ca. 8 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen en bedrijven op website bekijken (1,5 uur), Beroepenfeest (middag).

Initiatiefnemer VeenLanden College
 
Het (organiserend) Stage Team wordt gevormd door zo veel mogelijk partijen zoals vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de deelnemende scholen, ouders, het jongerenwerk en de gemeente.
 
André Schoeman, decaan Wellant Groenstrook Aalsmeer
Eljo Morpurgo, Praktijkschool UIthoorn
Ivo van den Heuvel, Panta Rhei Amstelveen
Johan Kroon, decaan VeenLanden College Mijdrecht en Vinkeveen
Frank Beijnvoort, decaan Wellant Westplas Aalsmeer
Gery van den Bruinhorst, RT Praktijk De Ronde Venen
José Boesten, Tomeloos marketing communicatie - Abcoude
Manon van Scheppingen, decaan onderbouw Vakcollege - Thamen
Mare van der Molen, decaan Vakcollege Thamen - Uithoorn
Vacatures: coördinatoren sectoren Groen en Techniek
 
Deelnemende scholen
VeenLanden College Mijdrecht en Vinkeveen, Panta Rhei Amstelveen, Praktijkschool Uithoorn, Vakcollege Thamen Uithoorn, Wellant Westplas en Wellant Groenstrook Aalsmeer
 
Ambassadeurs
Frank Berkhout, wethouder Onderwijs Gemeente Amstelveen
 
Wilt u hier ook een bijdrage aan leveren, neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar mail@veenenamstellandonstage.nl of bel Karin Wateler 06 - 20 09 55 52
 
VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: