Organisatie

De Beroepenfeesten van VMBO On Stage worden in vele regio’s in het land gerealiseerd en wij horen daarbij! Bij een feestje horen vrienden, die van ons staan op Pagina Vrienden.
VMBO On Stage is (letterlijk) een Beroepenfeest voor VMBO leerlingen en beroepsbeoefenaren. Zij gaan met elkaar in gesprek over beroep en werkdag, en maken een afspraak voor een Werkbezoek op de Doe Dag enkele weken later.

On Stage is geen 'speeddating' maar is gericht op het opbouwen van een helpend (beroeps)netwerk. Het lukt veel leerlingen om deze relaties te onderhouden. Dit levert hen nieuwe gesprekspartners op, stageplaatsen en zelfs dienstverbanden tijdens of na de vervolgopleiding.

Voor bedrijven/beroepsbeoefenaren en matchmakers is deelname kosteloos.

De tijdsinvestering voor bedrijf/beroepsbeoefenaar is (ca. 20 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen (0,5 uur), Beroepenfeest (middag), afstemming met leerlingen over gemaakte afspraken (2 uur), programma Doe Dag voorbereiden (2 uur), Doe Dag (dag).

De tijdsinvestering voor een matchmaker is (ca. 8 uur): informatiebijeenkomst bijwonen (1,5 uur), briefing Beroepenfeest lezen en bedrijven op website bekijken (1,5 uur), Beroepenfeest (middag).

Projectleiding
Karin Wateler: 06 - 20 09 55 52
mail@veenenamstellandonstage.nl
 
Initiatiefnemer VeenLanden College
 
Het (organiserend) Stage Team wordt gevormd door zo veel mogelijk partijen zoals vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven, de deelnemende scholen, ouders, het jongerenwerk en de gemeente.
 
Emil Hoogstad, decaan VeenLanden College Mijdrecht en Vinkeveen
Frank Beijnvoort, decaan Wellant Westplas Aalsmeer
Gery van den Bruinhorst, RT Praktijk De Ronde Venen
José Boesten, Tomeloos marketing communicatie - Abcoude
Manon van Scheppingen, decaan onderbouw scholengemeenschap Thamen Uithoorn
Mare van der Molen, decaan bovenbouw scholengemeenschap Thamen Uithoorn
Wout van Tol, Quakelplant BV – De Kwakel 
Peter Pit, zorgsector
Vacature: coördinator sector Techniek
 
Deelnemende scholen
VeenLanden College Mijdrecht en Vinkeveen, Praktijkschool Uithoorn, RK Scholengemeenschap Thamen Uithoorn en Wellant Westplas Aalsmeer
 
Ambassadeurs
Kiki Hagen, wethouder Onderwijs Gemeente De Ronde Venen
Ria Zijlstra, wethouder Onderwijs Gemeente Uithoorn
 
Wilt u hier ook een bijdrage aan leveren, neem dan contact met ons op. Stuur een e-mail naar mail@veenenamstellandonstage.nl of bel Karin Wateler 06 - 20 09 55 52
 
VMBO ON STAGE WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR: